latinica  ћирилица
15/11/2017 |  13:39 ⇒ 14:24 | Autor: RTRS

Čubrilović uručio diplome za 28 stažista

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uručio je diplome za 28 studenata prava, ekonomije, političkih i društvenih nauka koji su prošli program stažiranja u parlamentu Srpske, te izrazio nadu da će Srpska i dalje imati dobre generacije studenata, uz koje će imati još bolju perspektivu.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

"Svi studenti su uspješno završili stažiranje i bilo je zadovoljstvo danas biti sa ovim mladim ljudima, koji imaju viziju, želje i ideje. Oni nisu okončali svoje aktivnosti ovdje, jer je Narodana skupština na raspolaganju da i dalje radi sa njima", rekao je novinarima Čubrilović, koji je prije uručenja diploma, studentima 20. generacije stažista održao "Aktuelni čas".

On je naveo da je više od 500 studenata obavilo ovu vrstu prakse u Narodnoj skupštini Srpske.

Diplomirani ekonomista Јelica Rastoka rekla je da joj stažiranje predstavlja značajno iskustvo, jer je imala priliku da se upozna sa funkcionisanjem najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske.

"Imali smo izvanredne mentore, koji su bili spremni da rade sa nama i da nas nauče, dozvoljavajući nam da radimo ono što i oni", rekla je Rastoka.

Ona je navela da joj je motiv da se prijavi na stažiranje u parlament Srpske bio da stekne praktično iskustvo, jer u toku studiranja nije imala obaveznu praksu.

"Veliki broj studenata nakon završenog fakulteta suočava se sa problemom neposjedovanja praktičnog iskustva", rekla je Rastoka.

Izvor: SRNA