latinica  ћирилица
13/11/2017 |  19:17 | Autor: RTRS

"Istočna alternativa": Upozorenje Izetbegoviću da se ne igra vatrom

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske osuđuje izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će podržati nezavisnost samoproglašenog Kosova i upozorava ga da se "ne igra vatrom i ne izaziva rat u BiH, na Balkanu i u Evropi".
Istočna alternativa - Foto: RTRS
Istočna alternativaFoto: RTRS

Iz ovog udruženja poručuju Izetbegoviću da ih ne iznenađuje njegovo mišljenje "kao dokazanog srbomrsca", ali da time samo pokazuje svoju frustriranost kao političar koji će uskoro postati irelevantan i treba "da ima na umu da izazivanjem rata može ostati i bez ovog dijela koji je pripao Federaciji BiH".

"Muslimani ne mogu više da se lažno zalažu za bratstvo i jedinstvo, a da rade protiv drugih naroda i religija. To je svima postalo jasno, a srećom Izetbegovićeva izjava o priznanju nezavisnosti Kosova ništa ne znači, jer on o tome ne odlučuje i ta odluka u BiH se ne može donijeti bez srpske saglasnosti, koju nikada neće dobiti", saopšteno je iz "Istočne alternative".

Iz ovog udruženja poručuju da je Republika Srpska država i da je to referendumom potrebno što prije potvrditi i proglasiti.

"Time bi se sve dileme oko teritorijalne organizacije BiH i položaja Republike Srpske riješile na demokratski način, što će omogućiti miran razlaz i samostalno organizovanje života i društvenih odnosa i u Srpskoj i u drugom dijelu BiH kao i efikasniju organizaciju i rad državnih aparata", poručuje predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović.

Izvor: SRNA