latinica  ћирилица
13/11/2017 |  16:06 ⇒ 18:41 | Autor: RTRS

Dobojska bolnica: Isplaćena dugovanja za vodu (VIDEO)

Dobojska bolnica isplatila je sva dugovanja za vodu Gradskom vodovodu.
Bolnica Doboj - Foto: RTRS
Bolnica DobojFoto: RTRS

Zbog duga za vodu račun bolnice u dva navrata bio je blokiran, jer je izostala obećana pomoć grada Doboja.

Vodovodu je po osnovu sudskih presuda uplaćeno oko 800.000 maraka, koliko se dugovalo iz ranijeg perioda za utrošenu vodu.

Nove tužbe u bolnici ne očekuju, a zbog duga za vodu račun ove zdravstvene ustanove bio je blokiran dva puta u šest mjeseci,što je otežavalo poslovanje.

Dugovanja su izmirena iz redovne tranše Fonda zdravstva, a pomoć obećana od grada Doboj je izostala.U aprilu usvojenu odluku da pomognu bolnicu sa 380.000 odbornici su stavili van snage i usvojili novu sa 118.000 uz uslov da proporcionalno broju stanovnika pomognu i druge opštine regije. U bolnici kažu da je pomoć od 30.000 već stigla iz opštine Stanari.

-Neke druge opštine kao što je Vukosavlje, Modriča, Derventa su kazali da će u svom budžetu projektovati za iduću godinu određena sredstva, napomenuo je Milorad Živković, v.d.direktora ЈZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.

Ko želi pomoći to i učini,kažu u bolnici , hvaleći se novoopremljenim prostorijama za bolničku apoteku.

Bolnička apoteka bila je smještena u neuslovnim prostorijama koje nisu renovirane 20 godina zbog čega su reagovale i inspekcije. Kažu da raspolažu sa svim lijekovima, a problem su citostatici jer nije potpisan ugovor sa fondom , ali i pojedini potrošni materijal.