latinica  ћирилица
13/11/2017 |  15:44 ⇒ 15:47 | Autor: RTRS

Aćić: Unapređenje rada službi Srpske i Vojvodine

Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Marko Aćić izjavio je da će saradnja sa Generalnim sekretarijatom Skupštine Autonomne pokrajine /AP/ Vojvodine unaprijediti rad obje službe, ali i omogućiti uštede u poslovanju i zajedničko apliciranje za projekte.
Aćić i Banjac razgovarali o jačanju saradnje NSRS i Skupštine AP Vojvodine (Foto: narodnaskupstinars.net) -
Aćić i Banjac razgovarali o jačanju saradnje NSRS i Skupštine AP Vojvodine (Foto: narodnaskupstinars.net)

Aćić, koji predvodi delegaciju Srpske u radnoj posjeti Generalnom sekretarijatu Skupštine AP Vojvodine, naglasio je da je zajedničko apliciranje za projekte moguće kod fondova Evropske unije, OEBS-a, UNDP-a i slično.

"Mi smo kao služba Narodne skupštine već završili sprovođenje nekih projekata, a iskustva ćemo rado podijeliti sa kolegama u službi Skupštine AP Vojvodine", rekao je Aćić Srni.

Aćić je tokom sastanka sa generalnim sekretarom Skupštine AP Vojvodine Nikolom Banjcem istakao da je prostor za saradnju službi dva parlamenta veliki, posebno ako se u obzir uzme Sporazum o specijalnim paralelnim vezama između Srbije i Srpske.

Prema njegovim riječima, sa predstavnicima Generalnog sekretarijata vojvođanske Skupštine razgovarano je i o razmjeni iskustava u vezi sa izradom strateških dokumeneta o razvoju službe.

"Bilo je riječi i o potpunom uvođenju sistema `e parlament` koji bi trebalo da unaprijedi rad u zakonodavnom dijelu, ali i da dovede do znatnih finansijskih ušteda u budžetima Srpske i Vojvodine", istakao je Aćić.

Aćić je rekao da će sutra u Novom Sadu biti potpisan i memorandom o saradnji između službi parlamenata Srpske i Vojvodine, čiji je cilj jačanje saradnje, posebno zakonodavno pravnih odjeljenja.

Izvor: SRNA