latinica  ћирилица
13/11/2017 |  13:34 | Autor: RTRS

Prekompozicija vlasti u srebreničkoj Skupštini opštine

U nastavku 10. redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica zakazanom za srijedu, 15. novembar, očekuje se da će biti pokrenuto pitanje prekompozicije vlasti jer je postignut dogovor o formiranju nove skupštinske većine.
SO Srebrenica - Foto: SRNA
SO SrebrenicaFoto: SRNA

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da je održao sastanak sa odbornicima svih stranaka koje su mu pružile podršku na izborima /srpske političke partije/ i da je zatražio da se prevaziđu određene nesuglasice, neslaganja i rivalitet radi jedinstvenog rješavanja potreba svih stanovnika ove opštine i njenog bržeg razvoja.

"Dobio sam pozitivan odgovor svih, izuzev jednog odbornika PDP-a i to jedinstvo se potvrdilo pri usvajanju rebalansa opštinskog budžeta 30. oktobra kada je za taj prijedlog glasalo 20 od ukupno 21 odbornika, odnosno svi srpski i bošnjački, osim odbornika PDP-a", naveo je Grujičić.

On naglašava da mu je cilj da ima što širu i jedinstveniju skupštinsku većinu koja se neće baviti samo personalnim pitanjima i borbom za određena rukovodeća mjesta ili zapošljavanje stranačkih aktivista, nego ozbiljnim i odgovornim rješavanjem svih pitanja u ovoj opštini da bi se stvorili uslovi za njen brži razvoj, ulaganja, otvaranje novih radnih mjesta i podizanje životnog standarda svih građana.

Grujičić je potvrdio da su neki bošnjački koalicioni partneri pokušavali da vrše pritisak na njega radi rješavanja određenih personalnih pitanja i zadovoljavanja ličnih potreba, čemu se on protivi i želi otvorenu saradnju i javnost rada u interesu ove sredine.

Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović kaže da srpskih 11 odbornika čini većinu u lokalnom parlamentu koji broji 21 mjesto i da sa nekoliko bošnjačkih odbornika postoji stabilna skupštinska većina slična onoj koja je formirana nakon izbora i pri konstituisanju nove opštinske vlasti krajem prošle godine.

On dodaje da je nova skupštinska većina otvorena za sve odbornike koji žele prosperitet ovoj opštini i ne opterećuju njen rad samo kadrovskim pitanjima i borbom za rukovodeća mjesta.

Izvor: SRNA