latinica  ћирилица
10/11/2017 |  21:49 ⇒ 21:55 | Autor: RTRS

"Nasljeđe": Podrška Kojiću i Republičkom centru za istraživanje rata

Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" osudilo je prijetnje upućene direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Miloradu Kojiću, koji kao i ustanova na čijem je čelu predstavlja svijetao primjer borbe za pravdu i Republiku Srpsku.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

"Najoštrije osuđujemo prijetnje Kojiću i dajemo punu podršku njemu, centru kojim rukovodi i svim njihovim aktivnostima. Centar je svijetao primjer borbe za tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i kulturno-istorijsko nasljeđe Srba", saopšteno je iz Udruženja.

U saopštenju je navedeno da napad na Kojića predstavlja napad na sve koji se bore za istinu i pravdu.

"Godinama se pišu neistine, blate Republika Srpska i herojska borba našeg naroda za slobodu. Negiraju se naše žrtve, pravda, nanosi se bol. Pozivamo sve institucije, sve nivoe vlasti, da daju punu podršku navedenom centru.
Zato, borimo se. Ne oružjem, već istinom. Učimo djecu istini, i to nikada da bi mrzili, već da im se zlo ne ponovi", poručili su iz Udruženja.

Direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Miloradu Kojiću upućene su 8. novembra prijetnje smrću, o čemu je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Na krajnje vulgaran i primitivan način, koristeći uvrede na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, lice koje je pozvalo službeni broj Centra izreklo je niz neprimjerenih kvalifikacija u vezi sa aktivnostima kojima se Centar bavi, stavljajući u kontekst Kojića lično i njegovu ulogu u istraživanju događaja iz proteklog rata", saopšteno je tada iz Republičkog centra.

Izvor: SRNA