latinica  ћирилица
10/11/2017 |  13:13 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Gajanin vršilac dužnosti rektora banjalučkog Univerziteta (VIDEO, FOTO)

Radoslav Gajanin, dosadašnji prorektor za naučno-istraživački rad izabran je za vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci na današnjoj vanrednoj sjednici Senata.
Rektorat - Foto: RTRS
RektoratFoto: RTRS

V.d. rektora Univerziteta poručio je da u rješavanje postojećih problema kreće odmah.

- Svi koji se ne budu akademski ponašali nisu dobro došli na Univerzitet. Probleme ćemo rješavati dijalogom i mislim da možemo riješiti sve probleme koji su realni - poručio je Gajanin.

Dosadašnji rektor Milan Mataruga poručio je da mu žao što sa svojim timom nije uspio u željenim reformama, a vršiocu dužnosti poželio je sreću u radu.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci, Željko Sladojević, rekao je nakon sjednice Senata da su predstavnici studenata već dogovorili sastanak sa vršiocem dužnosti rektora.

- Ostajemo pri svojim zahtjevima i ponavljamo da bunt koji smo organizovali u utorak nema političku pozadinu jer ovo je studentska priča - poručio je Sladojević i naveo da će i dalje prioritetno biti rješavanje afera seksualnog uznemiravanja.

Iz Studentskog parlamenta poručili su da će naredne sedmice nastaviti sa Studentskim forumima, i da će listu studentskih zahtjeva dopunjavati ukoliko studenti prijave određene probleme.

Sastanak v.d. rektora Gajanina sa predstavnicima banjalučkih studenata

Zahtijevi studenata banjlačkog Univerziteta bila je tema sastanka v.d. rektora banjalučkog Univerziteta Radoslava Gajanina i predstavnika studentskih organizacija.

Na sastanku u prostorijama Rektorata još jednom se prošlo kroz svih 18 zahtjeva koji su studentski predstavnici uputili rektoru i Univerzitetu. Problemi o kojima se raspravljalo raspoređeni su u tri grupe pitanja i dogovoreno je da se odmah krene u realizaciju svih zahtjeva, od rješavanja lakših prema težim pitanjima.

Predstanici studenata upoznali su v.d. rektora i rektorski tim sa svim informacijama koje imaju u slučaju ''Balaban''. Iskazana je instiucionalna podrška u zaštiti studenata.

Kako je saopšteno iz Rektorata, sastanak je održan nakon sjednice Senata i izbora vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci. Sastanku sa studentima prisustvovali su prof. dr Luka Kecman, prodekan za kadrove i materijalne resurse i Biljana Antunović, prodekan za međunarodnu saradnju.

S. Ličina/RTRS