latinica  ћирилица
10/11/2017 |  11:39 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Akcija "Dojava": Slobode lišeno 12 lica, osumnjičeni za prevare i pranje novca (VIDEO)

Pripadnici Policijske uprave Foča izvršili su u operativnoj akciji kodnog naziva "Dojava" pretrese na 11 lokacija u Foči i jednoj u Ustikolini u Federaciji BiH, u kojima je slobode lišeno 12 lica koja su osumnjičena za prevare i pranje novca, saznaje RTRS.
Foča, akcija "Dojava" - Foto: RTRS
Foča, akcija "Dojava"Foto: RTRS

Prilikom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji će biti predmet vještačenja.

Sva lica, koja su lišena slobode, nalaze se u prostorijama Policijske uprave Foča i nad njima se vrši kriminalistička obrada.

"Broj oštećenih ovim krivičnim djelima je preko 1.300 lica koja se nalaze na prostoru bivše Јugoslavije i zemalja Zapadne Evrope, a protivpravna imovinska korist koju su dvanaest osumnjičenih lica pribavili izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 800.000 KM", saopštili su iz Policijske uprave Foča.

Policijska uprava Foča, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Republike Srpske, i u junu je sprovela akciju kodnog naziva "Dojava" kada je uhapšeno 17 lica pod sumnjom da su iznudom i prevarom, putem društvenih mreža, na internetu oštetili više od 300 lica i tako nezakonito zaradili više miliona maraka.