latinica  ћирилица
09/11/2017 |  17:05 ⇒ 18:29 | Autor: RTRS

Krstajić i Tadić: Poštujemo Kinu, ali želimo pobjedu

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i standardni reprezentaivac Dušan Tadić poručili su da veoma poštuju selekciju Kine, ali da srpski tim uvijek ide na pobjedu.
Krstajić i Tadić: Poštujemo Kinu, ali želimo pobjedu (Foto: fss.rs) -
Krstajić i Tadić: Poštujemo Kinu, ali želimo pobjedu (Foto: fss.rs)

Srbija će sutra u Gvangdžou odigrati prijateljski meč sa Kinezima, prvi na azijskoj turneji, dok četiri dana kasnije slijedi duel sa Јužnom Korejom u Busanu.

"Kina se nalazi u velikoj ekspanziji što se tiče kvaliteta lige, klubova i same reprezentacije. A kada se radi o taktici, pripremamo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Respektujemo Kinu kao protivnika, gledali smo neke njene susrete i spremno dočekujemo ovu utakmicu", izjavio je Krstajić na konfernciji za medije.

Kineski novinari su podsjetili Tadića da je već bio u njihovoj zemlji na Olimpijskim igrama 2008. godine i pitali ga šta očekuje od sutrašnjeg meča.

"Da, bio sam ovdje 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu, takođe u Šangaju i Čen Čungu. Bilo je to divno iskustvo i uživao sam. Znam da kineski fudbal raste svake godine i da dovodite mnogo dobrih igrača, liga vam je sve jača, fudbal kvalitetniji, bolji. Mislim da je sve to veoma dobro za Kinu".

Krstajić je govorio i o tome koliko će njegovom timu pomoći činjenica da Nemanja Gudelj igra u Kini, a Dragan Stojković Piksi radi kao trener.

"Gudelj je pokazao kako jedan igrač treba da se odnosi prema obavezama u klubu i reprezentaciji. Što se tiče Stojkovića, imao sam prilike i da igram sa njim u reprezentaciji kada sam počinjao. On je legenda srpskog fudbala, veliko ime kao igrač i kao trener. Pričali smo o utakmici koja nas očekuje, rekao mi je mnogo lijepih riječi o kineskoj reprezentaciji i da je veoma zadovoljan boravkom u Kini", objasnio je Krstajić.

Tadić je otkrio i da će Srbija igrati u novoj formaciji (4-3-3).

"Idemo na pobjedu kao u svakoj utakmici, istovremeno i da se prilagodimo zahtjevima selektora pošto ćemo igrati u drugačijem sistemu. Јednostavno da pokušamo da prihvatimo što je brže moguće neke stvari. Kina kao protivnik? Mislim da su brzi i hitri, međutim, nisu dovoljno taktički obučeni. Vodi ih veliki trener, Marčelo Lipi, ali pokušaćemo da pobijedimo, iako se radi o prijateljskoj utakmici", istakao je Tadić.

Utakmica između Kine i Srbije igra se sutra od 12.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: Agencije