latinica  ћирилица
09/11/2017 |  16:09 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

Banjaluka: Prijem za Sašu Čađo

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić izjavio je da je veoma važno da grad podržava istaknute banjalučke sportiste, koji su ponos i najbolji ambasadori Banjaluke.
Prijem za Sašu Čađo - Foto: SRNA
Prijem za Sašu ČađoFoto: SRNA

Talić je danas primio košarkašicu Sašu Čađo, dobitnicu Grba grada za ovu godinu, ističući da bi osobe poput nje trebalo da budu pravi uzor omladini, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Trud, rad, trening, upornost. Ova djevojka je sve to pokazala i postigla je veliki uspjeh. Najveći u ovom sportu. U Gradskoj upravi smo izrazito ponosni na osobe poput Saše Čađo, jer je Banjaluka grad dobrih sportista koje će i u budućnosti podržavati", naglasio je Talić.

Čađo je rekla da je počastvovana prijemom i da je sa predsjednikom Skupštine grada razgovarala o mnogim interesantnim temama, od sporta do humanitarnog rada.

Ona je Taliću poklonila košarkašku loptu sa svojim potpisom.

Saša Čađo je istorijski uspjeh ostvarila osvajanjem Evropskog šampionata 2015. godine sa reprezentacijom Srbije. Učesnik je Svjetskog prvenstva za žene u košarci i Ljetnih olimpijskih igara u Riju, gdje je osvojila bronzanu medalju.

Saša se bavi i humanitarnim radom. Angažovana je u Udruženju djece sa posebnim potrebama i u humanitarnoj organizaciji "Budimo ljudi".

Predsjednik Republike Srpske je 2016. godine Sašu Čađo odlikovao Medaljom zasluga za narod, a grad Banjaluka joj je ove godine dodijelio nagradu Grb grada.

Saša Čađo trenutno igra za turski "Mersin".

Izvor: SRNA