latinica  ћирилица
09/11/2017 |  15:51 ⇒ 15:52 | Autor: RTRS

Tegeltija: Na sjednici vlada Srpske i Srbije o produbljivanju saradnje

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da će na sutrašnjoj zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije u Beogradu biti ostvaren značajan pomak u saradnji u oblasti energetike.
Vlada Srbije - Foto: RTRS
Vlada SrbijeFoto: RTRS

"Razrađivaćemo projekte o kojima smo najviše razgovarali u prethodnom periodu. Unapređenje saradnje očekujemo i između ministarstava unutrašnjih poslova, kao i u resorima saobraćaja", rekao je Tegeltija novinarima u Banjaluci.

Komentarišući tvrdnje opozicije da opštine u kojima su na vlasti stranke iz Saveza za promjene nisu dobila sredstva koje je odobrila Vlada Srbije, Tegeltija je rekao da je u Srbiji izabran najveći broj projekata lokalnih zajednica, te da su među njima one u kojima su na vlasti stranke opozicije.

"Taj projekat je u fazi sprovođenja. Najveći dio opština je dostavio svoje projekte, a to nisu uradile još četiri opštine, od kojih dvije iz Federacije BiH. Imamo smrtini slučaj u Glamoču, gdje do izbora novog načelnika ne mogu dostaviti svoj projekat", naveo je Tegeltija.

On je izrazio očekivanje da će do kraja novembra svim opštinama biti odobreni projekti.

Vlada Srbije uplatila je u septembru 5,5 miliona evra, koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obećao kao pomoć opštinama u Republici Srpskoj, ali i FBiH u kojima pretežno žive Srbi.

Izvor: SRNA