latinica  ћирилица
09/11/2017 |  14:13 | Autor: RTRS

Treći put u karijeri Advokat napušta reprezentaciju Holandije

Dik Advokat, bivši selektor reprezentacije Srbije, treći put u karijeri napustiće klupu Holandije i to poslije samo šest mjeseci.
Dik Advokat (foto: feed.rs) -
Dik Advokat (foto: feed.rs)

Advokat je potvrdio da neće produžiti saradnju sa Fudbalskim savezom Holandije po isteku iste na kraju mjeseca poslije prijateljskih utakmica protiv Škotske i Rumunije.

"Ispred mene su posljednje dvije utakmice, napuštam reprezentaciju. Јoš nikome nisam rekao da odlazim, tako da nisam pregovarao sa drugim klubovima. Razmišljam samo o dvije utakmice, a onda ćemo vidjeti šta dalje. Isti sam kao Luj van Gal, nikad ne reci nikad", rekao je Advokat holandskim novinarima u Aberdinu.

On je u maju naslijedio otpuštenog Danija Blinda, ali i sa četiri pobjede iz pet mečeva nije uspio da odvede Holandiju na Mundijal u Rusiji jer su ispred bili Švedska i Francuska.

Kratko, samo četiri mjeseca, proveo je i kao selektor selekcije Srbije i to neuspješno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Tokom duge karijere vodio je reprezentacije Belgije, Јužne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na klupskoj sceni PSV iz Ajdhovena, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Sanderlend.

Izvor: Blic, Tanjug