latinica  ћирилица
09/11/2017 |  12:22 ⇒ 12:33 | Autor: RTRS

Izbor najboljih sportista Srpske 14. decembra

Manifestacija 63. Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske biće održana 14. decembra u Banjaluci, najavio je danas predsjedavajući Organizacionog odbora Nedeljko Čubrilović.
Banjaluka - Sjednica Organizacionog odbora - Foto: SRNA
Banjaluka - Sjednica Organizacionog odboraFoto: SRNA

Čubrilović je istakao da je izbor najboljih sportista Srpske, koji organizuje "Glas Srpske", mnogo više od sportske manifestacije, ne samo zbog njene tradicije duge više od 60 godina, već i prostora koji pokriva.

"Želimo da Republiku Srpsku i na ovaj način što bolje predstavimo i damo podstrek mladim ljudima i sportistima", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Odbora, te zahvalio svima koji su prihvatili učešće u organizaciji ovog događaja.

On je izrazio nadu da će Republika Srpska imati dovoljan broj kandidata za najbolje, s obzirom na to da u njoj djeluju 43 sportska strukovna saveza, koji bi trebalo da najkasnije do ponedjeljka, 13. novembra pošalju svoje prijedloge.

"Nadam se da će stručni žiri na najbolji način uraditi svoj posao i izabrati najbolje i najperspektivnije sportiste, te spomenuti najznačajnije rezultate i ljude koji su ih ostvarili", dodao je Čubrilović, koji je i predsjednik Narodne skupštine.

Generalni direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović izjavio je da se na izbor za deset najboljih sportista Republike Srpske mogu prijaviti i sportisti iz Srpske koji žive i rade u Srbiji.

"Ove godine napravili smo kompromis u kome ćemo, uz najboljeg sportistu Srpske, birati i najboljeg koji je porijeklom iz Srpske, a sportsku karijeru nastavio je negdje van granica Republike", naveo je Dmitrašinović i dodao da će predsjednik žirija, najvjerovatnije, "biti neko veliko sportsko ime iz Srbije".

On je dodao da će manifestaciju pratiti i bogat kulturno-umjetnički program, te da će satnica i mjesto njenog održavanja biti naknadno saopšteni.

Sjednici u prostorijama Narodne skupštine prisustvovao je i pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Srpske Dragan Јaćimović.

Član banjalučkog Plivačkog kluba "22. april" Mihajlo Čeprkalo proglašen je za najboljeg sportistu prošle godine u Republici Srpskoj u tradicionalnom 62. Izboru deset najboljih sportista Srpske, u organizaciji dnevnih novina "Glas Srpske".

Izvor: Srna