latinica  ћирилица
09/11/2017 |  11:26 ⇒ 11:41 | Autor: RTRS

Banjaluka: Moguće formiranje novog kluba u Skupštini grada

U Skupštini grada Banjaluka na pomolu je formiranje novog odborničkog kluba kojeg bi činili odbornici SDS, PDP i NDP, rečeno je danas na konferenciji za novinare gradskih organizacija ovih partija.
Banjaluka, savez za promjene - pres - Foto: SRNA
Banjaluka, savez za promjene - presFoto: SRNA

Predstavnici ovih opozicionih stranaka kažu da se ozbiljno razmišlja da četiri odbornika, koliko ih ukupno imaju u gradskom parlamentu, u narednom periodu rade u okviru jednog kluba, čime bi njihovo skupštinsko djelovanje bilo olakšano.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Mladen Kajkut rekao je da je dogovoren zajednički rad ovih partija na gradskom nivou u narednih godinu dana, te dodao da će zajedno nastupati i kada je riječ o narednim izborima na nivou Republike Srpske i BiH.

On je dodao da je gradska vlast u Banjaluci suočena sa višestrukim problemima, poput lošeg grijanja, komunalnih i problema u vodosnabdijevanju, te upitao da li je uređenje dječijih igrališta, na račun društveno odgovornih kompanija, najveće dostignuće gradske vlasti.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković rekao je da se izmišljaju nove funkcije, poput drugog potpredsjednika gradskog parlamenta, te ocijenio da je 200.000 KM, koliko će biti izdvojeno za mandat na ovoj funkciji, moglo biti utrošeno za izgradnju dječijih igrališta na periferiji grada, s obzirom na to da kompanije ne žele da grade igrališta van centra jer im nije marketinški korisno.

Odbornik NDP-a Saša Lazić ukazao je da mjesne zajednice Starčevica i Ada, koje imaju zajedno do 40.000 stanovnika, imaju samo jednu osnovnu školu.

"Tu nedvosmisleno postoji nedostatak sluha gradske uprave. Prije godinu dana su obećali izgradnju škole u Adi, ali to još ništa nije pokrenuto", rekao je Lazić i najavio prikupljanje potpisa i obraćanje Vladi Srpske u vezi sa ovim pitanjem.

Izvor: Srna