latinica  ћирилица
09/11/2017 |  07:56 | Autor: RTRS

Kolovozi mjestimično mokri i klizavi, magla smanjuje vidljivost

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, a u kotlinama i duž riječnih tokova jutarnja magla smanjuje vidljivost.
Put - Foto: RTRS
PutFoto: RTRS

Na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, u tunelu Kalovita brda, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog sanacionih radova, a u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini tunela, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj uspostavljen je poseban režim u području petlji "Prnjavor" i "Јohovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

U Brčko distriktu u toku su radovi na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske/Brčko distrikt/ - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Režim polučasovne obustave saobraćaja i 15 minuta propuštanja vozila aktivan je na magistralnom putu Brod-Odžak, u mjestu Klakari Gornji, od 8.00 do 16.00 časova, te na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, područje Doboja, od 8.00 do 18.00 časova.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena predmetnim radovima, saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na pravac Lopare-Priboj-Banj brdo.

Stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske, u okviru kampanje "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2017" koja traje do 24. novembra, danas će u Kozarskoj Dubici od 9.00 do 11.00 časova i u Gradišci od 13.00 do 15.00 časova besplatno kontrolisati ispravnost vozila u zimskim uslovima /dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosignalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izvor: SRNA