latinica  ћирилица
09/11/2017 |  07:47 | Autor: RTRS

Novi poraz Partizana u Evrokupu

Partizan – Lokomotiva 83:93 (24:21, 15:20, 18:22, 26:30). Košarkaši Partizana zabilježili su i četvrti poraz u Grupi C Evrokupa. U narednom, šestom, kolu crno-bijeli dočekuju Albu iz Berlina.
KK Partizan - Foto: ilustracija
KK PartizanFoto: ilustracija

Crno-bijeli nisu uspjeli da ostvare drugu pobedu u Evrokupu. Lokomotiva je uspela da slomi otpor Partizana u drugom poluvrenu. U finišu susreta domaćin je uspeo da priđe na četiri poena. Ipak, crno-bijeli nisu imali snage za preokret.

Pred oko 3.300 navijača u dvorani "Aleksandar Nikolić", najefikasniji kod crno-bijelih bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 18 poena, dok su Patrik Miler i Samardo Semjuels postigli po 17.

Ruski tim predvodio je DŽo Rengland sa 23 poena, Dmitri Kulagin je postigao 17, dok je Trevor Lejsi ubacio 13 poena.

Protiv jednog od favorita za osvajanje Evrokupa Partizan je odigrao jednu od boljih utakmica u sezoni, ali je u poslednjoj četvrtini nizom grešaka omogućio protivniku da zabeleži ubedljivu pobedu.

Trener crno-bijelih Miroslav Nikolić nije mogao da računa na povređene Novicu Veličkovića i Marka Čakarevića, što je bio veliki henikep, jer bi sa njima u rotaciji Partizan vjerovatno prijetio do kraja susreta.

Krajem treće i početkom posljednje četvrtine Partizan je popustio u odbrani i Lokomotiva je prvi put stekla dvocifrenu prednost, ali su crno-bijeli uspelio da se vrate i da smanje zaostatak na četiri poena (78:74).

U tim trenucima, kada se utakmica lomila, igrači Partizana su počeli da prave velike greške u napadu. Gotovo svi su pokušavali da sami završavaju akcije, što je Lokomitiva lako zaustavljala, a potom lakim poenima kažnjavala greške.

Serijom od 11:3, tokom koje su ubacili tri trojke, gosti su ponovo došli do dvocifrene prednosti i Partizan više nije imao ni vremena ni snage da se još jednom vrati.

Košarkašima crno-bijelih ipak se ne može mnogo toga zameriti. Borili su se do kraja, ostvarili prednost u skoku (37-35), pri čemu su u napadu uhvatili čak 15 lopti, ali to nisu uspeli na pravi način da materijalizuju.

Utakmicu je obilježio i manji incident kada je trener gostiju Saša Obradović u finišu prvog poluvremena pogođen upaljačem u glavu, ali na sreću bez ozbiljnih posljedica. Gotovo je izvjesno je da će Partizan biti kažnjen zbog takvog ponašanja navijača.

U narednom kolu Partizan će 14. novembra ugostiti Albu. 

Peto kolo Grupa C, rezultati:

Partizan - Lokomotiva 83:93
Bilbao - Alba 86:94
Lijetuvos Ritas - Limož 92:76

Tabela:
Lokomotiva 5/0
Alba 4/1
Lijetuvos Ritas 2/3 
Limož 2/3
Bilbao 1/4
Partizan 1/4

Parovi 6. kola: 
Partizan - Alba (utorak, 14. novembar)
Lokomotiva - Limož (15. novembra)
Bilbao - Lijetuvos Ritas (15. novembra)

Izvor: RTS, Tanjug