latinica  ћирилица
11/10/2017 |  19:26 | Autor: RTRS

Ruski komentator napustio prenos poslije sudijskih "grešaka" (VIDEO)

Vladimir Nikolskij, lokalni komentator, napustio je direktni televizijski prenos utakmice trećeg ranga takmičenja između Torpeda i Tekstila, pošto je sudija u dva minuta propustio da dosudi dva penala za domaći tim.
Fudbal (ilustracija) - Foto: FONET
Fudbal (ilustracija)Foto: FONET

Pri rezultatu 1:1, cijeli stadion u Vladimiru vidio je kako je gostujući golman u šesnaestercu oborio domaćeg napadača, ali sudija je faul "izvukao" na ivicu kaznenog prostora.

Situacija se taman malo smirila, ali je poslije slobodnog udarca lopta pogodila u ruku gostujućeg defanzivca, a sudija pokazao da se igra nastavi.

Tu je već suđenje prevršilo svaku mjeru što se Nikolskog tiče, pa je komentator poslije dvominutnog monologa, gdje je sudiju meča nazvao "sramotom za ruski fudbal", odlučio da napusti komentatorsko mjesto.

"Gledajte fudbal bez komentatora", rekao je Nikolski i napustio radno mjesto.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a predsjednik Torpeda, kao i navijači domaćeg tima, u potpunosti su pružili podršku rezigniranom komentatoru.

Nikolski se nije pokajao zbog svog postupka, već je bio i ponosan na sebe kako se suzdržao da ne opsuje tokom prenosa.

Zanimljivo je da je u trećem rangu ruskog fudbala uobičajeno da meč komentariše član domaćeg kluba, kako televizijske stanice ne bi morale da šalju ekipe na putovanja duga po nekoliko hiljada kilometara. 

Izvor: RTS