latinica  ћирилица
11/10/2017 |  14:18 | Autor: RTRS

Јerković: Institucije Srpske brinu o svim prostorima

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Јosip Јerković rekao je danas u Osmacima da je otvaranje ambulante porodične medicine u Osmacima znak da Vlada Republike Srpske i kancelarija predsjednika Republike Srpske jednako brinu o svim prostorima u Srpskoj.
Јosip Јerković - Foto: SRNA
Јosip ЈerkovićFoto: SRNA

"Otvaranje ovog zdanja dokaz je da vodimo računa o održivom povratku i upravo iz tog razloga otvaranjem ovih i sličnih objekata neophodno je i potrebno kako bi se odvijao život dostojan čovjeka na ovim prostorima", rekao je Јerković novinarima nakon otvaranja ambulante porodične medicine.

On je naglasio da su se Bošnjaci, koji su u toku rata otišli iz ovog mjesta, vratili skoro svi na područje opštine Osmaci, te da bi bilo potrebno više ovakvih ustanova koje bi bile u funkciji stanovništva koje ovdje živi.

Podsjećajući da je sve manje donatora u BiH, a pogotovo u Republici Srpskoj, Јerković je rekao da resorna ministarstva Republike Srpske nastoje izgraditi svu potrebnu infrastrukturu koja još nije dovedena u funkciju.

"Činjenica je da je ono što je neophodno, kao što su električna enegija, vodovodi, objekti, u velikom broju završeno, ali ne može sve odjednom, pa će i ta nedostajuća infrastruktura biti završena", rekao je Јerković.

Izvor: SRNA