latinica  ћирилица
11/10/2017 |  11:46 ⇒ 20:55 | Autor: RTRS

Čubrilović - Mićić: Podrška razvojnim projektima (VIDEO)

Sanacija štete i zaštita od poplava, ulaganja u industrijske zone i putna infrastruktura bile su teme razgovora gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića.
Čubrilović - Mićić - Foto: RTRS
Čubrilović - MićićFoto: RTRS

Bijeljina je, kako je istaknuto, jedno od najvažnijih mjesta u Srpskoj. Budući da je udaljena svega 20-ak kilometara od Srbije i Hrvatske ima perspektivu. Industrijske zone su spremne za nove investitore i Grad Bijeljina u tome ima podršku Vlade i Republike Srspke, jer će ulaganje u realni sektor omogućiti bolji život stanovnika na ovim prostorima, istakao je Čubrilović i pozvao potencijalne investitore na razgovor u Vladu i Gradsku upravu gdje će dobiti neophodnu logistiku.

"Razgovarali smo najviše o mreži puteve i autoputeva i potpuno podržavamo inicijative ideje da se Beograd poveže sa Sarajevom upravo preko Bijeljine i Brčkog. Bijeljina bi tim putem dobila puno na privrednom i svakom drugom značaju i to bi bila velika pomoć za građane i Bijeljine i Brčkog i Tuzle i svih drugih gradova do Sarajeva. Naravno i vrata BiH pogotovo Republike Srpske bila bi otvorena oprema Beogradu i Evropi, jer tu je auto.-put", naveo je Mićić.

" I Republika Srbija kao i Republike Srpska i Bijeljina je zaianterssovana da se ovaj gard poveže sa što boljom saobraćajnicom sa Republikom Srbijom. To je nekoliko godina prisutno kao ideja. Mislim da je došlo vrijeme da se pristupi realizacijom. Јa se nadam da će tokom mandata ovog gradonačelnika to otpočeti sa radom. Opet ću se vratiti na dio industrije. Industrijske zone su prostor interesantan za sve investitore. Dobra komunikaicja i infrastruktura su garant za dobar biznis na tom prostoru", istakao je Čubrilović.