latinica  ћирилица
11/10/2017 |  11:17 | Autor: RTRS

Žrijeb za SP: Srbija može i do trećeg šešira, ali...

Poslije osam godina pauze reprezentacija Srbije igraće na Svjetskom prvenstvu i sada već počinju kalkulacije koji bi joj protivnici odgovarali.
Јunak pobjede: Aleksandar Prijović - Foto: TANЈUG
Јunak pobjede: Aleksandar PrijovićFoto: TANЈUG

"Orlovi" su odlično odigrali kvalifikacije, završili kao prvi u grupi ispred Republike Irske, Velsa i Austrije, a odličan ciklus završili su trijumfom nad Gruzijom u Beogradu.

Žrijeb za grupe na Mundijalu biće održan prvog decembra, dok će prije toga biti organizovani baraži za preostala nepopunjena mjesta koja vode u Rusiju.

Srbija se trenutno nalazi u četvrtom šeširu, ali postoji šansa da, ukoliko joj se neki rezultati poklope, nacionalni tim Srbije "skoči" i u treći šešir, poslije ispadanja Sjedinjenih Američkih Država i raspleta u južnoameričkim kvalifikacijama.

Ni to neće biti lako jer je potrebno da se ispune dva od tri potencijalna uslova – plasman Grčke na SP kroz baraž, neuspjeh Senegala u afričkim kvalifikacijama i trijumf Novog Zelanda protiv Perua u interkontinentalnom baražu.

Grci su završili kao drugi u grupi H i neće biti nosioci na žrijebu za baraž, Senegal drži prvo mjesto sa osam bodova u svojoj grupi afričkih kvalifikacija i u novembru ga očekuje odlučujući dvomeč sa Јužnom Afrikom kojoj treba pravo čudo da ovjeri put u Rusiju.

Senegalci su prvi sa osam bodova, dva više i utakmicom manje od Burkine Faso i Zelenortskih ostrva koji se sastaju u posljednjoj rundi.

Peru je veliki favorit protiv Novog Zelanda i ima šansu da igra na Svjetskom prvenstvu prvi put poslije 1982. godine.

Međutim, ukoliko budemo imali sreće, postoji šansa da se domognemo trećeg šešira i izbjegnemo jače protivnike prilikom žrijeba.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji igra se od 14. juna do 15. jula sljedeće godine.

Izvor: B92