latinica  ћирилица
11/10/2017 |  10:39 ⇒ 11:40 | Autor: RTRS

Sampaoli: Mesi najbolji u istoriji!

Argentina se u Ekvadoru dokopala karte za Svjetsko prvenstvo, a junak se opet zove Lionel Mesi koji je het-trikom napravio podvig.
Mesi (foto:goal.com) -
Mesi (foto:goal.com)

- Fudbal je Mesiju dugovao Svjetsko prvenstvo. Rekao sam to igračima, rekao sam im da mu trebamo pomoći da dođe do novog Mundijala. Veoma sam srećan što sam u timu s njim, jer on je najbolji igrač u istoriji. Svjetsko prvenstvo nije moglo proći bez Mesija. Morali smo igrati sa tim mislima i sada smo jači, kada smo izdržali taj pritisak. Mislim da će nas ove kvalifikacije učiniti snažnijima za budućnost. Napravili smop veliki korak - rekao je selektor Horhe Sampaoli.

Kapiten Mesi bio je upravo tamo gdje je trebalo i tako spasio katastrofe argentinski fudbal kome je prijetilo da se prvi put od 1970. godine ne pojavi u društvu najboljih.

- Zaslužili smo prolaz zbog svega kroz što smo prošli. Gubili smo neke utakmice, nije lako kad poslije svega toga moraš igrati, ali sve nas je to učinilo jačim. Plašio sam se da se nećemo kvalifikovati. To bi bila katastrofa za Argentinu, za nas, za sve. Borili smo se, patili i nismo dopustili da ostanemo bez plasmana u Rusiju - rekao je Mesi.

Izvor: Agencije