latinica  ћирилица
17/09/2017 |  17:16 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Čović: Otkloniti sve nedostatke koji BiH čine nepravednom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u Čikagu da Hrvati nastoje podstaći dijalog u BiH sa predstavnicima druga dva naroda, koji će rezultirati otklanjanjem svih nedostataka koji BiH čine nepravednom zemljom.
Čikago: Dragan Čović sa nadbiskupom Blažom Јosipom Čupićem - Foto: SRNA
Čikago: Dragan Čović sa nadbiskupom Blažom Јosipom ČupićemFoto: SRNA

- U tom smislu, neophodno je izmijeniti izborni zakon, kako bi Hrvati bili zaista ravnopravni sa druga dva naroda - rekao je Čović u Čikagu tokom susreta sa nadbiskupom Blažom Јosipom Čupićem.

Čović je informisao kardinala Čupića o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te ga upoznao sa postojećim hrvatskim pitanjem, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je izrazio zahvalnost kardinalu Čupiću za svu pruženu podršku. Kardinal je upoznao Čovića sa djelovanjem Katoličke crkve u SAD.

Čović je posjetio i Hrvatsku franjevačku kustodiju Svete porodice, gdje se susreo sa sveštenicima i sestrama.

Fra Јozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije, koja administrativno pokriva dio SAD i veći dio Kanade, informisao je Čovića o njenom djelovanju.

On je istakao da trenutno franjevci djeluju u nekoliko župa u Americi i Kanadi.

Delegacija, koju je predvodio Čoviće, obišla je i Hrvatski etnički institut, koji je hrvatska iseljenička obrazovna i naučna ustanova, te banka podataka.

Na kraju obilaska u prostorijama Instituta upriličen je i prijem sa predstavnicima hrvatske zajednice u Čikagu.

Izvor: SRNA