latinica  ћирилица
17/09/2017 |  11:16 | Autor: RTRS

Pronađeni posmrtni ostaci 11 žrtava na lokalitetu Potpećine

Na području opštine Vlasenica, na lokalitetu grobnice Potpećine, u proteklih nekoliko dana ekshumirani su posmrtni ostaci 11 žrtava, među kojima se nalaze i posmrtni ostaci dvije žene uz koje su pronađeni dijelovi odjeće i nakit, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Prema dostupnim informacijama i dokazima, riječ je o licima bošnjačke nacionalnosti ubijenim 1992. godine, navodi se u saopštenju.

Pronađeni posmrtni ostaci su prevezeni u Komemorativni centar Tuzla, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava te utvrdio uzrok smrti.

Postupkom ekshumacije, koja je završena, rukovodio je ovlašteni istražilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH pod nadzorom postupajućeg tužioca.

U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka učestvovali su službenici Instituta za nestala lica BiH, vještak sudske medicine, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici Policijske stanice Vlasenica, koji su obezbjeđivali lokaciju i vršili kriminalističko-tehničku obradu dokaza i lica mjesta.

U saopštenju se navodi da Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.

Izvor: Srna