latinica  ћирилица
16/09/2017 |  15:55 ⇒ 16:01 | Autor: RTRS

"Savovanje" obilježilo 41 godinu rada

Šamački Književni klub "Savovanje" danas je obilježio 41 godinu rada druženjem sa predstavnicima opštine i književnicima iz Srpske i Srbije.
Šamac - Književni klub "Savovanje" - Foto: SRNA
Šamac - Književni klub "Savovanje"Foto: SRNA

Predsjednik Književnog kluba "Savovanje" Ilija Pavlović kaže da su sumirani rezultati rada od oktobra prošle godine do danas, te da je u ovoj godini, osim brojnih održanih književnih večeri, gostovanja u drugim gradovima izdato šest naslova.

Šesta knjiga "Hram Presvete Bogorodice u Obudovcu" biće promovisana 21. septembra u Obudovcu, na krsnu slavu ove crkve.

On je dodao da u Modriči, Donjem Žabaru, Pelagićevu i Vukosavlju ne postoje književni klubovi, ali ima mnogo književnika, te da "Savovanje" pokriva ovih pet opština.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti opštine Šamac Slobodan Stojić kaže da lokalna zajednica podržava rad "Savovanja", te da je prepoznat veliki entuzijazam u radu ovog kluba.

Obilježavanju su prisustvovali književnici iz Sombora, Vlasenice, Bijeljine, Brčkog, Šamca, Modriče, Pelagićeva, Donjeg Žabara, Doboja, Prnjavora, Banjluke, Han Pijesak, Dervente.

Predsjednik Zavičajnog udruženja "Korijeni" iz Sombora Dušan Sekulić rekao je da ovo udruženje 10 godina uspješno sarađuje sa klubom iz Šamca.

"Posjećujemo jedni druge, organizujemo književne večeri. Predstavnici `Savovanja` dolaze svake godine na veliku manifestaciju `Matica dijaspora` u oktobru koja traje tri dana, gdje organizujemo književne večeri, okrugle stolove i družimo se", dodao je Sekulić.

Izvor: Srna