latinica  ћирилица
16/09/2017 |  14:41 | Autor: RTRS

Vučić: U Njujorku brojni i važni sastanci

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na marginama Generalne skupštine UN imati brojne bilateralne susrete.
Dodik i Vučić u Pirotu - Foto: RTRS
Dodik i Vučić u PirotuFoto: RTRS

- Sve što će se zbivati u Njujorku pokušaj je daljeg utemeljivanja stabilnosti i bezbjednosti regiona, sa ciljem da možemo brže da se razvijamo - istakao je Vučić.

Vučić je rekao da će imati duge bilateralne razgovore sa kolegama iz Turske, Danske, Egipta, Belgije, najvjerovatnije i sa predsjednikom Francuske, kao i sa šefom ruske diplomatije.

- Vidjeću se na nekoliko minuta i sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom“ - rekao je Vučić uoči odlaska u SAD zbog učešća na generalnoj skupštini UN, na kojoj se, kako je primijetio, posljednje dvije, tri godine "okuplja cijeli sveijt".

Nakon što je otvorio dionicu auto-puta od Pirota do Dimitrvograda, predsjednik Srbije je u izjavi naovinarima rekao da će imati i više susreta sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja će organizovati dvije radne večere.

- Pokušaćemo da iskoristimo ovu priliku da zemlju predstavimo na najbolji način, dovedemo dalje investitore i promovišemo bolju budućnost Srbije - zaključio je Vučić.

Predsjednik Srbije boraviće od ponedjeljka u Njujorku gdje će učestvovati na Generalnoj skupštini UN.

Izvor: Tanjug