latinica  ћирилица
16/09/2017 |  12:12 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

U Prijedoru otvoren Drugi "Bijeli turnir"

U Prijedoru je danas otvoren Drugi "Bijeli turnir", posvećen 85-oj godišnjici od osnivanja ovog teniskog kluba.
U Prijedoru otvoren Drugi "Bijeli turnir" - Foto: SRNA
U Prijedoru otvoren Drugi "Bijeli turnir"Foto: SRNA

Otvaranju su prisustvovali i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, u svojstvu predsjednika Upravnog odbora Teniskog kluba "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, kao i pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Dragan Јaćimović.

- Na ovaj način pokušavamo da odamo poštovanje počecima i prvim ljudima koji su donijeli tenis u Prijedor i danas igramo u bijelom i drvenim reketima kako se nekad igrao tenis. Ovo je potpuno retro priča i jedini smo u BiH koji ovako nešto pokušavamo da praktikujemo - rekla je Rešićeva.

Ona je dodala da je odluka uprave kluba da se ubuduće i drugi jubileji obilježavaju na ovakav način i promoviše ovaj sport.

- Nama je veoma važno što su ovdje naši prijatelji rekreativci, veterani i bivši i sadašnji teniseri i prije svega ćemo lijepo da se družimo i pošaljemo lijepu poruku i da se sjetimo teniskih početaka u našem gradu - istakla je Rešićeva.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Dragan Јaćimović rekao je da je Ministarstvo i proteklih godina uvijek pomagalo Teniskom klubu "Dr Mladen Stojanović" i tako će biti i ubuduće.

- Ovdje smo da vršimo promociju tenisa i sporta uopšte i zadvoljstvo je biti danas ovdje - rekao je Јaćimović.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković istakao je da su "Turnirom u bijelom" osvježena lijepa sjećanja na davna vremena kada se u Prijedoru počinjao igrati tenis.

Vrhovni sudija turnira Nenad Јandrić je istakao da je ovo pozivni turnir za prijatelje kluba iz Slovenije, Hrvatske i Srbije te BiH i da će na turniru nastupiti više od 60 takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji.

Turnir ima međunarodni karakter, a biće zatvoren večeras kada će na terenima Teniskog kluba "Dr Mladen Stojanović" biti dodijeljene sportske nagrade za najbolje takmičare, kao i nagrade za najbolje obučene tenisere i teniserke.

Izvor: SRNA