latinica  ћирилица
16/09/2017 |  09:53 | Autor: RTRS

Kirilenko: Da smo pobijedili Srbe to bi bilo čudo

Reprezentacija Srbije je zaslužno pobijedila Ruse u polufinalu Evropskog prvenstva u košarci, a sama igra prenijela je navijače u vrijeme borbe reprezentacija SSSR-a i Јugoslavije, izjavio je za ruske medije predsjednik Ruske košarkaške federacije Andrej Kirilenko.
Andrej Kirilenko - Foto: Getty Images
Andrej KirilenkoFoto: Getty Images

- Odlična igra, klasika poput onih iz vremena borbe reprezentacija SSSR-a i Јugoslavije. Sastala su se dva jaka tima koja su već međusobno igrala u grupi. Danas nismo mi izgubili, već su Srbi pobijedili. Oni su zaslužili pobjedu. Da je naša reprezentacija pobijedila, to bi bilo čudo - rekao je Kirilenko.

Reprezentacija Rusije je gubila i do 16 razlike tokom meča, ali je uspjela da se vrati u igru i u posljednjoj četvrtini smanji razliku na samo dva poena.

- Reprezentacija Rusije je pokazala pravi karakter, nešto nam nije išlo, ali smo nastavili da se borimo i na kraju meča smo ih skoro stigli. Naši momci su bili odlični, odigrali su odlično. Lično nemam šta da im zamjerim - rekao je predsednik Ruske košarkaške federacije.

Rusija sutra igra utakmicu za treće mjesto protiv Španije, a nakon tog meča, Srbija i Slovenija će se boriti za "krov" Evrope.

Izvor: Sputnjik