latinica  ћирилица
15/09/2017 |  19:55 ⇒ 21:59 | Autor: RTRS

Pavić: Poslanici nisu izabrani da bi narušavali rad institucija (VIDEO)

Poslanici opozicije nemaju pravo da narušavaju rad parlamenta i odbijaju učešće u njegovom radu, jer tamo nisu svojom, nego voljom birača, a birači ih nisu birali da bi narušavali rad institucija, rekao je predsjednik DNS-a Marko Pavić, gostujući u Dnevniku plus Radio-televizije Republike Srpske.
Marko Pavić - Foto: RTRS
Marko PavićFoto: RTRS

Pavić je istakao da nezakonitim sredstvima nije moguće ostvariti zakonitost i pozvao sve političke aktere da u izbornoj godini pokažu spremnost na dijalog i uzdržavanje od konflikta.

- Ne može se prihvatiti da je ovdje bio teror većine nad manjinom, jer takvog terora nigdje nema na svijetu. Ovdje je manjina pokušala nametnuti svoje stavove suprotno zakonu i Poslovniku - rekao je Pavić.

On je istakao da je u NSRS prihvaćeno da dva od tri zahtjeva opozicije budu odmah ispunjena, a još jedan u roku od 15 dana, te da nije bilo razloga za pokušaj nasilnog prekida rada parlamenta.

Odgovarajući na pitanje da li se ponašanje opozicije može okarakterisati kao pokušaj "obojene revolucije", odnosno da li je u Srpskoj posrijedi scenario sličan makedonskom, Pavić je rekao da semože govoriti o nekoj vrsti scenarija, ali da se DNS i on sam "uzdržavaju od teških riječi".

- Neću da kvalifikujem ta dešavanja kao ovakav ili onakav scenario, ali mogu reći da on svakako nije u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srpske i da se DNS boriti da takav scenario ne prođe ni u Skupštini, ni na bilo kojem drugom mjestu - zaključio je Pavić za RTRS.