latinica  ћирилица
15/09/2017 |  19:43 ⇒ 16/09/2017 | 12:21 | Autor: RTRS

Dodik za RTRS: Institucije Srpske nesmetano rade (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras za RTRS da Srpska i Srbija imaju veoma značajnu saradnju i da, u tom pogledu, manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", predstavlja oblik zbližavanja, koji nam je neophodan.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Sa Srbijom imamo uspješnu saradnju, to je naša matična zemlja, država u koju smo zagledani. Posljednjih godina uradili smo niz zajedničkih projekata, počevši od gradnje mosta na Rači, do gradnje mosta kod Bratunca. U međuvremenu, izgrađeno je i rekonstruisano više škola- u Šamcu, Doboju, Palama... - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je Vlada Srbije ispunila svoja obećanja o uplati 5,5 miliona evra za projekte u Srpskoj.

- To govori o tome da Srbija vodi računa o Republici Srpskoj i to je najbolji dokaz o tome - rekao je Dodik.

Govoreći o pokušaju opozcije da blokira rad Narodne skupštine, Dodik je rekao da je na djelu pokušaj ugrožavanja institucionalne snage parlamenta, ali da je svima jasno da institucije Srpske, uključujući NSRS, nesmetano i uspješno funkcionišu.

- Iz Republike Srpske je poslata jasna poruka da naše institucije rade. Narodna skupština je imala 15 tačaka dnevnog reda i usvojila je osam zakona. To je ono što je važno i što ostaje u istoriji. To što neko stane iza stola i misli da je nacionalni junak i nije neki štos, ali njih /poslanike opozicije/ zabavlja. Što se nas tiče, mi ćemo obezbijediti nesmetano funkcionisanje Narodne skupštine i svih drugih institucija - rekao je predsjednik Srpske.