latinica  ћирилица
15/09/2017 |  19:37 | Autor: RTRS

SNSD: Osuda prijetnje smrću upućene Staši Košarcu

Savez nezavisnih socijaldemokrata najoštrije osuđuje prijetnje smrću upućene članu Predsjedništva SNSD-a Staši Košarcu i traži od svih nadležnih organa da hitno preduzmu sve potrebne mjere i radnje da bi zaštitili njega i njegovu porodicu.
SNSD Milorad Dodik - Foto: RTRS
SNSD Milorad DodikFoto: RTRS

SNSD posebno izražava zabrinutost zbog činjenice da je prijeteće pismo stiglo na kućnu adresu Staše Košarca, jer to pokazuje da su oni koji su prijetnje izrekli spremni da zbog njegovih političkih stavova ugroze ne samo njega, već i cijelu njegovu porodicu.

"Postavlja se pitanje da li su ove prijetnje, za koje naglašavamo da nisu prve po redu, upućene Košarcu zbog političke borbe za Republiku Srpsku koju vodi kao šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ili su oni koji stoje iza ovakvog gnusnog čina ohrabreni nasiljem koje je opozicija u Republici Srpskoj izazivala i prizivala u posljednjih nekoliko dana", ističe se u saopštenju iz SNSD-a.

Iz ove stranke ističu da i u jednom i u drugom slučaju prijetnje smrću pokazuju političku nezrelost BiH i kako se društvo BiH odnosi prema onima koji se zalažu za stavove Republike Srpske i zastupaju interese građana Srpske u svom političkom radu. 
 
Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ranije danas rekao je Srni da je dobio pismo prijetećeg sadržaja.

"Danas u 13.30 časova na kućnu adresu mi je stiglo pismo uvredljivog sadržaja i prijeteće po život. Pismo je naslovljeno sa tačnom adresom stanovanja moje porodice, sa pečatom pošte", naveo je Košarac.

Izvor: SRNA