latinica  ћирилица
15/09/2017 |  18:13 ⇒ 18:28 | Autor: RTRS

Banjaluka: Za tri mjeseca spajanje Istočnog tranzita (VIDEO)

Gotovo dvije decenije, zbog sporova oko zemljišta, Banjalučani čekaju na spajanje dijela Istočnog tranzita u podnožju Starčevice. Čekanju je došao kraj. Danas je u Banjaluci raspisan tender za izvođenje prve faze radova.
Istočni tranzit - Foto: RTRS
Istočni tranzitFoto: RTRS

Za tri mjeseca, ako rokovi budu poštovani, Istočni tranzit konačno bi trebao biti spojen. Danas je raspisan tender za izvođenje radova, a procijenjena vrijednost je oko 850.000 maraka. Ponude zainteresovanih izvođača trebalo bi da budu otvorene 5. oktobra, a svi radovi završeni u roku 60 radnih dana.

Gotovo dvije decenije, neriješeni imovinsko- pravni odnosi, kočili su izgradnju tranzitne saobraćajnice, dužine od oko 400 metara, koja za građane ovog dijela Banjaluke znači manje gužvi i veći nivo bezbjednosti u saobraćaju.

Prvom fazom radova biće izgrađene dvije vozne trake pojedinačne širine po 3,5 metra, uz razdjelni pojas u širini do pet metara. U drugoj fazi radova, koja bi trebala biti izvedena iduće godine, Grad će iz svojih sredstava finansnirati izgradnju vodovoda, trotoara, biciklističkih staza i pojasa zelenila, što će koštati oko 300.000 maraka.