latinica  ћирилица
15/09/2017 |  17:57 | Autor: RTRS

Јednomjesečni pritvor za sve uhapšene u akciji "Treska"

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za svih 13 lica uhapšenih u akciji "Treska" zbog sumnje da su, kao pripadnici organizovane grupe, nabavljali, prepakivali i prodavali kanabis i spid.
Kantonalni sud Sarajevo (Foto:novi.ba) -
Kantonalni sud Sarajevo (Foto:novi.ba)

Portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić izjavila je Srni da je pritvor određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

U akciji su privedeni Mirza Tantula /26/ i njegova nevjenčana supruga Elvira Tahirović /22/, Vedran Јanjić /28/, Amer Muratović /20/, Vedad Višnjić /26/, Mirela Batuš /29/, Dino Haseta /22/, Edin Mekić /37/, Adis Bučan /34/, Elvir Podrug /43/, Senad Pendek /29/, Hajro Beganović /53/ i Fahrudin Velić.

Prilikom pretresa više lokacija u akciji "Treska", koja je izvedena u srijedu, 13. septembra, pronađeno je oko 2,5 kilograma amfetamina, oko dva kilograma kanabisa, izvjesna količina vatrenog oružja i municije, jedan putnički automobil, mobilni telefoni i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela.

Izvor: SRNA