latinica  ћирилица
15/09/2017 |  17:29 ⇒ 19:10 | Autor: RTRS

Malešević: Nemjerljiv značaj manifestacije "Dani Srpske u Srbiji"

Ministar posvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je danas da je manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" od nemjerljivog značaja za dodatno zbližavanje Srba sa obje strane rijeke Drine.
Dane Malešević - Foto: RTRS
Dane MaleševićFoto: RTRS

- Kroz manifestaciju dodatno upoznajemo kulturu, ali i unapređujemo privrednu saradnju, što je za Srpsku od izuzetnog značaja - rekao je Malešević uoči svečanog otvaranja manifestacije u Beogradu.

On je rekao da je Srbija uzdanica Srbima iz Republike Srpske kada je riječ o privrednoj saradnji, ali da je i kulturna saradnja od izuzetnog značaja.

- Mi smo bogati kulturnim sadržajima i folklorom. Svako selo ima nešto specifično i dobro je da se na manifestacijama ovog tipa vidi takvo šarenilo - rekao je Malešević.

On je ukazao da će programe u okviru ove manifestacije ove godine vidjeti građani od Vranja do Subotice, te da će to biti sveuobuhvatno predstavljanje prirodnih, privrednih i ostalih potencijala Srpske.

- Večeras smo u Beogradu, a već sutra uveče u Novom Sadu, gdje će se novosadskoj publici predstaviti brojni folklorni ansambli, a preko njih i tradicija krajeva iz kojih dolaze - rekao je Malešević.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano je večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu otvorio manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji", kojom će Srpska u narednih sedam dana u 20 gradova i opština Srbije predstaviti svoju privredu, kulturu, nauku, umjetnost i sport.

Izvor: SRNA