latinica  ћирилица
15/09/2017 |  15:38 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Uručenjem ključeva stana završen Program stambenog zbrinjavanja u K. Dubici (VIDEO)

Majci poginulog borca Vojske Republike Srspke, Milji Alaši iz Kozarske Dubice, kojoj je kuća izgojela 2013. godine, danas su uručeni ključevi stana. Njenim stambenim zbrinjavanjem, u Kozarskoj Dubici završen je Program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji provodi Vlada Republike Srpske.
K. Dubica: Stan za porodice poginulih - Foto: RTRS
K. Dubica: Stan za porodice poginulihFoto: RTRS

U ratnoj stihiji 1992. godine stradao joj je sin Goran. Da nevolja bude veća, Milji Alaši 2013. godine požar je uništio kuću. Od tada, ova 76-godišnja starica živjela je kao podstanar. Sada će, kaže, ponovo imati svoj dom.

Ovim je u Kozarskoj Dubici završeno stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija. Opština je, u saradnji sa Vladom, u ovaj projekat uložila 1.5 miliona maraka.

Dušan Drljić, načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica, istakao je da je do sada stambeno riješeno 75 porodica od kojih je 47 stanova finansirano saradnjom Ministarstva rada i opštine Kozarska Dubica, a ostalo je riješeno putem fondova državnih ili društvenih preduzeća iz opštine Kozarska Dubica.

Program stambenog zbrinjavanja koji obuhvata porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide od 1. do 4. kategorije, Vlada Srpske provodi od 1999. godine.

Duško Milunović, pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite ističe da se ovaj program privodi kraju i da će do kraja ove godine biti završen.

"Ostalo je još 37 neriješenih porodica. Izgradnja stanova je u toku u opštinama gdje se porodice nalaze", naglasio je Milunović.

Do sada je zbrinuto ukupno 8.245 porodica – od kojih su 3.333 dobile stanove, a ostalima su dodijeljena bespovratna novčanih sredstava. U ovaj program Vlada Srpske uložila je oko 150 miliona maraka.