latinica  ћирилица
15/09/2017 |  15:32 ⇒ 15:58 | Autor: RTRS

M. Grad: Tegeltija otvorio 13. "Gospojinsku uličnu trku" (FOTO)

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija otvorio je danas u Mrkonjić Gradu 13. "Gospojinsku uličnu trku", u kojoj je učestvovalo 1.200 učenika osnovnih i srednjih škola.
Mrkonjić Grad: 13. "Gospojinska ulična trka" - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad: 13. "Gospojinska ulična trka"Foto: SRNA

Tegeltija je izrazio zadovoljstvo što ova manifestacija traje i što je postala simbol grada.

"Bio sam ovdje i prije trinaest godina, kada je održana prva trka i kad smo počeli. Ovo je pokazatelj da i naša mala sredina može da pravi događaje od regionalnog interesovanja", naglasio je Tegeltija.

Na startu su se prvo našli pioniri-učenici od prvog do devetog razreda osnovnih škola, te učenici od prvog do četvrtog razreda srednjih škola.

Poslije njih su trčali najmlađi učesnici, cicibani-djeca vrtića "Milja Đukanović". Za najbolje su pripremljene nagrade, pehari i diplome.

Mrkonjić Grad: 13. "Gospojinska ulična trka" (Foto: SRNA)

Direktor Јavne ustanove Kulturno-sportskog centra "Petar Kočić" Boro Boškić ističe da ove godine prvi put među učesnicima ima i učenika iz opština Јezero, Ribnik i Šipovo.

"Nadam se da ćemo naredne godine imati još više učesnika iz susjednih opština jer nam i jeste cilj da trka poprimi regionalni karakter. Na našim ulicama je danas prisutan sportski duh i dobro druženje", naveo je Boškić.

Organizator ove tradicionalne manifestacije je Јavna ustanova Kulturno-sportski centar "Petar Kočić", pokrovitelj opština Mrkonjić Grad, a generalni sponzor "Hidroelektrane na Vrbasu".

Izvor: SRNA