latinica  ћирилица
15/09/2017 |  13:19 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Lukač: Govedarica dezerter - SDS vodi u propast

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Banjaluci da je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica dezerter i pozvao sve časne borce koji su stvarali Republiku Srpsku da traže njegovu ostavku.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

Lukač je ocijenio da je žalosno što SDS, koji je na početku posljednjeg rata bio svesrpski pokret, danas vodi dezerter koji takvu funkciju ne zaslužuje i koji partiju vodi u potpunu propast.

"Govedarica je kada je dovoljno odrastao i postao muškarac, ili je barem trebalo da bude takav, te postane pripadnik slavne Vojske Republike Srpske, podvio rep i pobjegao u Srbiju. Kada je bilo bombardovanje Srbije onda je pobjegao u Srpsku", rekao je Lukač novinarima upitan da prokomentariše zahtjev opozicije da podnese ostavku na finkciju ministra unutrašnjih poslova.

On je naglasio da svaka vlada u svijetu ima neka pravila u određenim situacijama.

"Na primjer. Vlada SAD ima pravilo da ne pregovara sa teroristima, a ja kažem da kao član naše Vlade ne pregovaram sa dezerterom. Nažalost, pod određenim okolnostima Govedarica se našao da vodi SDS u kome ima mnogo časnih boraca Vojske Republike Srpske koji su svojom krvlju stvarali ovu našu Republiku", dodao je Lukač.

Izvor: SRNA