latinica  ћирилица
15/09/2017 |  13:09 | Autor: RTRS

Univerzitet Istočno Sarajevo izložio 80 izdanja na sajmu knjiga u Banjaluci

Univerzitet u Istočnom Sarajevu izložio je na ovogodišnjem 22. Međunarodnom sajmu knjiga "Banjaluka 2017", 80 izdanja, od čega je oko 40 objavljeno tokom ove i prošle godine.
Univerzitet u Istočnom Sarajevu - Foto: RTRS
Univerzitet u Istočnom SarajevuFoto: RTRS

Na štandu su izloženi naučni časopisi, godišnjaci, zbornici radova, udžbenici i druga stručna literatura, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

"Posjetioci sajma najviše interesovanja pokazali su za izdanja Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta `Sveti Vasilije Ostroški`, Mašinskog i Poljoprivrednog fakulteta", navodi se u saopštenju.

Sajam, koji je svečano otvoren u utorak, 12. septembra, održava se u Sportskoj dvorani "Borik", a okupio je oko 100 izdavača iz zemlje i regiona, te brojne posjetioce.

U okviru Sajma knjiga održani su Međunarodni književni susreti, na kojima su učestvovali pisci iz Srbije, Rusije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Litvanije, Engleske, Slovačke, Njemačke i Republike Srpske.

Međunarodni sajam knjiga "Banjaluka 2017" održava se u organizaciji "Glasa Srpske", a trajaće do ponedjeljka, 18. septembra.

Izvor: SRNA