latinica  ћирилица
15/09/2017 |  10:51 | Autor: RTRS

"Uložena znatna sredstva u Kozarskoj Dubici"

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske uložilo je znatna finansijska sredstva za obnovu župne crkve Uzvišenja Svetog Križa u Kozarskoj Dubici, kao i u obnovu stambenih jedinica i neophodnu infrastrukturu, rekla je savjetnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Marija Rapo.
Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Kozarska DubicaFoto: RTRS

Rapo je istakla da je resorno ministarstvo ove aktivnosti u proteklih nekoliko godina realizovalo kako bi se povratnicima stvorili bolji uslovi za život.

Prema njenim riječima, ulaganje u obnovu župne crkve naročito je važno jer je je iskustvo pokazalo da se mnogo više ljudi vraća u mjesta gdje su obnovljeni vjerski objekti, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Rapo, koja je juče u župnoj crkvi u Kozarskoj Dubici prisustvovala proslavi svetkovine Uzvišenja Svetog Križa, u obraćanju vjernicima i gostima izrazila je zadovoljstvo što vidi načelnike Kozarske i Hrvatske Dubice da povodom lijepog događaja sjede zajedno i druže se.

Ona je navela da se, dok je bila poslanik u hrvatskom Saboru, istinski zalagala da se otvori prelaz između ove dvije susjedne opštine, što je i urodilo plodom i poslalo pozitivnu poruku zajedništva svima.

Svetkovini u Kozarskoj Dubici prisustvovali su načelnici opština Hrvatska Dubica Ružica Karagić i Kozarska Dubica Radenko Reljić, kao i kum crkve Ivica Kondanović.

Izvor: SRNA