latinica  ћирилица
15/09/2017 |  09:08 ⇒ 09:26 | Autor: RTRS

Seul ispalio dva projektila, odgovor na provokacije Pjongjanga

Vojska Јužne Koreje ispalila je dva balistička projektila "Hjunmo-2" kao odgovor na posljednju provokaciju iz Pjongjanga, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Seulu.
Seul ispalio dva projektila - Foto: Screenshot/YouTube
Seul ispalio dva projektilaFoto: Screenshot/YouTube


Novinska agencija "Јonhap" je prenijela da je južnokorejska vojska ispalila projektile samo šest minuta nakon što je Pjongjang izvršio posljednji raketni test.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je jedan projektil nakon 250 kilometara pogodio metu u japanskom moru, dok je ispaljivanje drugog projektila bilo neuspješno.

Iz Ministarstva navode da su projektili ispaljeni dok je raketa iz Sjeverne Koreje još bila u vazduhu, što pokazuje da Seul može brzo da odgovori na provokacije iz Pjongjanga, prenosi TASS.

Sjeverna Koreja je rano jutros ispalila projektil koji je ponovo preletio preko japanskog ostrva Hokaido i pao na oko 2.200 kilometara od rta Erimo.

Od 1998. godine, šest puta se dogodilo da sjevernokorejski projektili ili njihovi dijelovi prelete preko teritorije Јapana.

Prema izvještajima južnokorejske vojske, projektil je lansiran iz područja Pjongjanga, ostvario je domet od 3.700 kilometara i visinu od 770 kilometara.

Izvor: Srna