latinica  ћирилица
15/09/2017 |  08:30 | Autor: RTRS

Kolaps Olimpijskog centra Јahorina

Olimpijski centar "Јahorina" prošlu godinu završio je s akumuliranim gubitkom od čak 21,1 milion KM, što čini 44 odsto kapitala ovog preduzeća, i više nema nikakvu šansu da posluje, navodi se u revizorskom izvještaju.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Iako nije dala mišljenje s rezervom, revizorska kuća "Poslovni informator revizija" iz Pala ukazala je na nizak stepen likvidnosti. Kratkoročne obaveze zaključno s prošlom godinom iznosile su 13,7 miliona KM, a vrijednost tekuće imovine bila je 1,5 miliona KM. Preduzeće je prihodovalo 3,4 miliona KM, dok su rashodi premašili iznos od devet miliona KM.

"Kratkoročne obaveze premašile su tekuću imovinu za 12,1 milion KM. Obaveze po emitovanim obveznicama izražene u iznosu glavnice i kamate iznose ukupno 8,6, ali se za iznos neplaćene glavnice i kamate obračunala zatezna kamata u iznosu od 2,5 miliona KM, pa ukupna dospjela obaveza po emitovanim obveznicama iznosi 11,2 miliona KM", stoji u reviziji.

Vršilac dužnosti direktora OC "Јahorina" Dejan Ljevnaić ranije je isticao da je emisija obveznica jedino rješenje s obzirom na to da im nijedna banka ne bi dala kredit imajući u vidu situaciju u kojoj se Olimpijski centar nalazi.

Izvor: Nezavisne novine