latinica  ћирилица
20/07/2017 |  16:26 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

Bijeljina- Komunalac će održavati gradske ulice (VIDEO)

Grad Bijeljina potpisao je ugovor o održavanju i pranju gradskih ulica sa preduzećem Komunalac.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

Nadležni poručuju da se ulice peru po potrebi, i to kada po nekoliko dana ne padne kiša, što je i sada slučaj. S obzirom na to da je veliki broj toplih dana bez kiše - postavlja se pitanje da li je budžet od 35.000 KM dovoljan da gradske ulice u ljetnim danima budu čiste?

Učestalije pranje ulica u Bijeljini neophodno je ovih dana i treba biti češće, primjećuju stanovnici. Saglasni su da nije loše, ali da bi moglo biti još bolje.

Komunalac od 10. jula sa dvije cisterne koliko ima na raspolaganju, radi na pranju ulica. Ekipe na teren izlaze isključivo po nalogu gradskog Odjeljenja za stambeno komunalne poslove.

Prema riječima Milorada Stjepanovića, pomoćnika direktora Komunalca, ovo preduzeće čisti ulice na osnovu naloga stambeno komunalnog odjeljenja, a opremljeno je tako da u svakom trenutku može da obavi ove poslove.

Tender za pranje ulica na koji se prijavio jedino Komunalac iznosi 35.000 maraka, a pere se po tačno utvrđenom planu i po potrebi, odnosno kada su zaprljane ili kada su velike vrućine. Prioritet imaju centralne gradske ulice.

"Na osnovu prethodnih godina sredstva su dovoljna za predmetne usluge. Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine će u skladu sa odobrenim sredstvima potruditi se da gradske ulice budu u zadovoljavajućem stanju", rekao je Stojan Јovović, šef Odsjeka za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine grada Bijeljine.

Pranje javnih saobraćajnih površina i trotoara, prema odluci gradske skupštine obavlja se od 1. jula do 30. septembra tekuće godine, a intenzivira se tek u junu ili julu, što je ove godine i bio slučaj u Bijeljini.