latinica  ћирилица
20/07/2017 |  16:12 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

Pred odbornicima u Skupštini grada Banjaluka imenovanje novog predsjednika (VIDEO)

Odbornici u Skupštini grada Banjaluka nisu raspravljali o prijedlogu za razrješenje predsjednika gradskog parlamenta, jer je Budimir Balaban, prije početka rasprave, na tu funkciju podnio neopozivu ostavku. Pred odbornicima je imenovanje novog predsjednika. Vladajuća većina predložila je Zorana Talića.
Skupština grada Banjaluka - Foto: RTRS
Skupština grada BanjalukaFoto: RTRS

Dosadašnji predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban, podnio je danas neopozivu ostavku na ovu funkciju, prije usvajanja dnevnog reda i prije nego što su se odbornici izjasnili o zahtjevu vladajuće koalicije za njegovo razrješenje.

Balaban je ispred Kluba odbornika "Sloboda" u obraćanju odbornicima rekao da njegova ostavka ostavlja prostor da se odmah imenuje novi predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Budimira Balabana, na prijedlog 18 odbornika, trebalo bi da zamijeni nezavisni odbornik Zoran Talić, koga je predložila vladajuča koalicija.

Odbornici novoformiranog odborničkog kluba "Sloboda", nisu sigurni da li će podržati Talića ili će biti uzdržani, kaže predsjednik kluba Milenko Јaćimović.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog o utvrđivanju simbola grada, informacija o realizaciji ugovora između Grada i kompanije IEE, o pripremama za nastupajuću sezonu grijanja i Prijedlog rješenja o razrješenju direktora Centra za socijalni rad.

Opširnije pogledajte u prilogu.