latinica  ћирилица
20/07/2017 |  16:09 | Autor: RTRS

Talić: Cilj je rad u opštem interesu

Kandidat za predsjednika Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić izjavio je danas da mu je cilj rad u opštem interesu grada, na privlačenju investicija i rješavanju drugih pitanja značajnih za građane, te da u tome ima podršku gradonačelnika Igora Radojičića.
Zoran Talić - Foto: RTRS
Zoran TalićFoto: RTRS

Talić je nakon rasprave o kandidatu za predsjednika gradske Skupštine, rekao da u vremenu koje karakteriše veliki odliv stanovnika iz Banjaluke i iz cijele Srpske, kao i teška privredna i finansijska situacija, zahtijeva odgovornost svih da se počne raditi u korist grada, građana i poboljšanja kvaliteta života.

"U razgovoru sa Radojičićem sam naveo da sve što sam ranijih godina govorio želim da unesem u našu dalju saradnju. To nas je približilo jer smo obojica prepoznali priliku da treba graditi jak privredni ambijent", istakao je Talić.

Smatra, da treba i svakoj porodici obezbijediti vrtić za njihovu djecu, te riješiti pitanje vodosnabdijevanja i druge nagomilane probleme u svim oblastima, sve do sporta i kulture.

"To su rješenja koja želim da ponudim i dočekao sam partnersku ruku. Јedan od najvećih angažmana biće privlačenje privrednika, domaćih i stranih, da otvaramo radna mjesta i da ne budemo taoci stanja u kojem se sada nalazimo", rekao je Talić.

On je nezavisni odbornik koji je u gradsku Skupštinu ušao kao odbornik PDP-a, ali je napustio tu stranku i sada je kandidat vladajuće koalicije za predsjednika Skupštine grada.

Talić je i jedini kandidat za tu funkciju, nakon što kandidat PDP-a Draško Stanivuković nije dobio podršku potrebnog broja glasova na sjednici Komisije za izbor i imenovanja.

Prethodno je dosadašnji predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban dao ostavku na to mjesto.

Glasanje za izbor Talića biće održano kada budu razmotrene predviđene tačke dnevnog reda za danas.

Izvor: SRNA