latinica  ћирилица
20/07/2017 |  11:16 | Autor: RTRS

Odloženo suđenje optuženima za terorizam u Crnoj Gori

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma pred Višim sudom u Podgorici ponovo je odgođeno, a glavni pretres biće nastavljen 6. septembra.
Privođenje osumnjičenih (Foto: rtcg.me) -
Privođenje osumnjičenih (Foto: rtcg.me)

Suđenje je odgođeno zbog novog zahtjeva advokata odbrane za izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Sudija Suzana Mugoša prije toga dala je pauzu na suđenju, nakon zahtjeva advokata odbrane da glavni pretres bude odgođen dok ne dobiju odgovor od Suda da li su i po čijoj naredbi prisluškivani.

Advokati su naveli da, ako su prisluškivani, nemaju uslova da pruže odbranu klijentima i profesionalno obave advokatsku dužnost. Zahtjev za odgađanje pretresa podržao je i optuženi Milan Knežević. On je rekao da očekuje da mu se kaže kada su protiv njega i njegovog kolege Andrije Mandića određene mjere tajnog nadzora i ko ih je odredio. Knežević je rekao da je sve ono što je objavljeno na sajtu crnogorskog Tužilaštva posljedica prisluškivanja.

Mandić je naveo da su u transkriptima montirani njegovi razgovori, u kojima su isječeni svi detalji vezani za korupciju i nemoral.

Izvor: Nezavisne novine