latinica  ћирилица
20/07/2017 |  10:26 ⇒ 12:47 | Autor: RTRS

Djeca iz Teslića otputovala na ljetovanje u Bečiće (VIDEO)

Grupa od 43 djece otputovala je jutros iz Teslića na ljetovanje u Bečiće u Crnu Goru.
Djeca iz Teslića otputovala na ljetovanje u Bečiće - Foto: RTRS
Djeca iz Teslića otputovala na ljetovanje u BečićeFoto: RTRS


Ove godine besplatno ljetovanje o okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" Ministarstvo zdravlja i Fond dječije zaštite obezbijedili su za oko 2.000 mališana u 14 smjena.

Mališani iz Teslića nestrpljivo su čekali autobus . Na put u Bečiće krenuli su puni planova.

"Očekujem da će mi biti lijepo na moru,da ću se dobro provesti", kaže radosno Јovan.
 Mile kaže da će se mnogo kupati,šetati i lijepo zabavljati.
"Naučićemo plivati, je li ovo prvi put, bila sam na moru ali na ovakav način nisam", rkla je Valentina.

Ove godine po drugi put djeca idu u Bečiće, a do sada su ljetovali u Kumboru. Riječ o jedinstvenoj prilici da se na ovaj način socijalizuju i steknu nova prijateljstva. Odabir djece uradio je Centar za socijalni rad, a projekat je pomogla i opština Teslić.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da je opštinska uprava uradila svoj  lijepi dio obaveze, obezbijedila džeparac i neke sitne potrepštine, kao i podršku u smisli vaspitača.

"Obuhvaćene su kategorije djece prije svega kao što sam rekao sa posebnim potrebama, djece iz najugroženijih porodica, djeca koja koriste dječiji dodatak, talentovana djeca", rekao je direktor Centra za socijalni rad Teslić, Ratko Markočević.

Resorni ministar kaže da je ovo jedan od najvrednijih i najopravdanijih projekata za koji je Vlada do sada izdvojila oko 20 miliona maraka. 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić ističe da ove godine idu djeca iz Bijeljine, Teslića, Gradiške, Milića i Gacka. To je 166 djece i roditelja koji su u ovoj grupi,a projekat, ima više grupa i ove godine će biti obuhvaćeno ukupno oko 2.000 djece i roditelja.

U proteklih 17 godina ljetovanje na jadranskoj obali obezbijeđeno je za oko 25.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Srpske.