latinica  ћирилица
20/07/2017 |  10:04 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

Stečeni uslovi za deblokadu računa Bolnice u Doboju (VIDEO)

Uplatom kredita na račun grada Doboja stekli su se uslovi da se izmire dugovanja za vodu gradske Bolnice, izjavio je v.d. direktora Milorad Živković.
Milorad Živković - Foto: RTRS
Milorad ŽivkovićFoto: RTRS

Dobojskoj Bolnici "Sveti apostol Luka" 12. jula blokiran je račun zbog potraživanja gradskog "Vodovoda" u iznosu od 380.000 KM.

Izmirenje dugovanja preuzeo je grad Doboj, a Skupština grada je donijela odluku o tome, ali zbog nedostatka novca tu obavezu nisu mogli ispoštovati dok ne dobiju kredit, što je Bolnicu dovelo u nezavidan položaj.

"Imam informaciju da je na račun grada Doboja uplaćen novac od kredita i sad im je kasa puna za šest miliona i prema mojim informacijama ne postoji više nijedan razlog da se ne deblokira račun bolnice", rekao je Milorad Živković, v.d. direktora Bolnice u Doboju.

"Meni je kao čovjeku zasmetalo zašto je gradska administracija preuzela obaveze, a onda nije našla način da te obaveze ispuni. Mi smo samo izgubili dva mjeseca u traženju rješenja, nije moralo doći do ovoga", jasan je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Opširnije pogledajte u prilogu.