latinica  ћирилица
20/07/2017 |  10:00 ⇒ 14:47 | Autor: RTRS

Vlada Srpske o zakonima o rudarstvu i Ekonomsko-socijalnom savjetu

Vlada Republike Srpske razmotriće na današnjoj sjednici u Banjaluci Prijedlog zakona o rudarstvu, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Ekonomsko-socijalnom savjetu.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na sjednici će biti razmotrena i informacija o molbi privrednog društva "Fabrika motora specijalne namjene" AD Pale za prolongiranje roka prinudne naplate poreskih obaveza, sa prijedlogom zaključka, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Biće razmotren i Prijedlog osnovnih elemenata za prodaju akcija državnog kapitala u Akcionarskom društvu "Nova tvornica prečistača" Rogatica, sa Prijedlogom zaključka, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti privrednom društvu "ISTOK" DOO Banjaluka, za obavljanje proizvodnje i remonta naoružanja i vojne opreme.

Ministri će razmotriti i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Republičkom hidrometerološkom zavodu.

Na dnevnom redu je i razmatranje Prijedloga odluke o prenosu prava svojine na nekretninama na opštinu Kotor Varoš, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za privatizaciju stanova izgrađenih i nabavljenih sredstvima Vlade Republike Srpske u opštinama Foča, Novo Goražde i Kotor Varoš.

Biće razmotren i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o prihvatanju donatorskih sredstava Švajcarske agencije za razvoj i saradnju po Projektu smanjivanja faktora zdravstvenih rizika u BiH, kao i Prijedlog rješenja o dodjeli koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena-dolomita na ležištu "Blatna", kod Novog Grada, privrednom društvu "Јapra" AD Novi Grad.

Ministri će razmotriti i Prijedlog rješenja o izboru najpovoljnijeg ponuđača i dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje male hidroelektrene "Јablanica" na rijeci Јablanici i Dubničkom potoku, opština Višegrad.

Vlada će razmatrati i Prijedlog rješenja o odobravanju realokacije sredstava budžetske rezerve, u iznosu od 852.508 KM Ministarstvu prosvjete i kulture, te Prijedloga rješenja o odobravanju realokacije sredstava u okviru Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, za period od 1. januara do 30. juna ove godine, u iznosu od 8.000 KM.

Na sjednici će biti razmotren i Prijedlog rješenja o odobrenju realokacije sredstava u okviru Univerziteta Banjaluka za period od 1. januara do 31. jula ove godine, u ukupnom iznosu od 60.000 KM, te Prijedlog rješenja o odobrenju realokacije sredstava u okviru Univerziteta Istočno Sarajevo za period od 1. januara do 31. jula ove godine u ukupnom iznosu od 80.000 KM.

Sjednica je zakazana za 15.00 časova, a nakon njenog završetka predviđeno je saopštenje.

Izvor: SRNA