latinica  ћирилица
18/07/2017 |  16:31 | Autor: RTRS

Međunarodna nagrada laboratoriji Rafinerije nafte Brod

Laboratorija Rafinerije nafte Brod osvojila je nagradu "Excellence" za učešće u međulaboratorijskim uporednim ispitivanjima kvaliteta dizel goriva koje je organizovao nezavisni insititut "Iis" iz Holandije.
Rafinerija nafte Brod (foto:bosnamontaza.com) -
Rafinerija nafte Brod (foto:bosnamontaza.com)

Kako su poručili iz Optima grupe, ova nagrada je potvrda visoke tehničke, profesionalne i stručne osposobljenosti laboratorije rafinerije, a posebno se ističu rezultati vezani za ispitivanje cetanskog broja, korozivne stabilnosti i sadržaja nečistoća. Laboratorija rafinerije je akreditovana 2010. godine od strane BATA instituta zahvaljujući čemu tehnološki proces proizvodnje i proizvodi koji se certifikuju prolaze kontrolu usklađenosti sa strogim pravilima međunarodnih standarda.

"Laboratorija je od tada pratila zahtjeve evropskih i svjetskih standarda, prilagođavala se propisima koji se primjenjuju u EU i svijetu", kazala je Ljudmila Halatjanc, rukovodilac laboratorije. Do sada su analizirali 114.083 tehnoloških i pomoćnih sekcija, 43.988 kontrolisanih rezervoara i 23.799 certifikovanih proizvoda.

Izvor. Nezavisne novine