latinica  ћирилица
15/07/2017 |  14:41 | Autor: RTRS

Vučić od sutra u posjeti Vašingtonu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u SAD sutra i u ponedjeljak, 17. jula, gdje će se sastati sa američkim zvaničnicima, među kojima i sa američkim potpredsjednikom Majklom Pensom.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

Vučić će razgovarati sa predsjedavajućim Komiteta za oružane snage Kongresa senatorom DŽonom Mekejnom, potom sa predsjedavajućim i kopredsjedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu senatorom Ronom DŽonsonom i senatorom Krisom Marfijem.

On će se sresti i sa kopredsjedavajućim Srpskog kongresnog kokusa kongresmenom Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Planiran je i susret Vučića sa šefom Biroa Nacionalne garde SAD generalom DŽozefom Lengijelom i komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Markom Bartmanom.

Tokom boravka u Vašingtonu, Vučić će se sastati i sa predstavnicima Poslovnog savjeta za međunarodno razumijevanje, a prisustvovaće potpisivanju memoranduma o razumijevanju sa kompanijom Cisko, koja se bavi dizajniranjem, proizvodnjom i prodajom opreme za računarsko umrežavanje.

Izvor: SRNA