latinica  ћирилица
15/07/2017 |  09:37 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Grčka- Četiri državljanina Srbije u pritvoru

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da su četiri državljanina Srbije u pritvoru u Grčkoj zbog sumnje da su učestvovala u ubistvu Amerikanca Bakarija Hendersona na Zakintosu, dok se dvojica brane sa slobode.
Hapšenje na Zakintosu (Foto: kathimerini.gr) -
Hapšenje na Zakintosu (Foto: kathimerini.gr)

Kuburovićeva je navela da je Ministarstvo pravde u svakodnevnom kontaktu sa Ambasadom Srbije u Grčkoj, koja u svakom trenutku ima informacije šta se dešava, kao i sa advokatom Zorom Dobričanin, braniocem jednog od okrivljenih.

"Trenutno su četiri lica u pritvoru, dvoje se brane sa slobode. Oni su u Beogradu i svaka komunikacija lica, koja se nalaze u Srbiji, sa grčkim organima ide preko Ministarstva pravde", rekla je Kuburovićeva za Radio-televiziju Srbije.

Ona je naglasila da su u pritvoru tri državljanina Srbije starosti do 21 godine, te se kod njih primjenjuju odredbe koje se odnose na maloljetnike.

Kuburovićeva je dodala da će oni biti smješteni u Kazneno-popravni zavod za maloljetnike u Grčkoj.

"Danas moramo da sačekamo i vidimo kakva će biti odluka i u odnosu na još jedno lice koje će saslušati istražni sudija, da li će biti određen pritvor ili ne", rekla je Kuburovićeva.

Grčki mediji ranije su objavili da bi istražni sudija za neke od uhapšenih mogao da predloži državnom tužiocu i najtežu kaznu koju poznaje grčko pravosuđe – doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan i kao planirano organizovano ubistvo.

Postoji sumnja da je najmanje 15 osoba zadalo udarce nesrećnom mladiću, od kojih je nekoliko udaraca bilo fatalno.

Izvor: SRNA